نکاتی درباره ماهی قرمز

تنگ ماهی

- بیش از دو عدد ماهی در یک ظرف نگهداری نکنید.

- ظرف نگهداری ماهی باید هر چند مدت یک بار ضد عفونی شود. برای این کار می ‌توانید از محلول نمک طعام 3 درصد یا ترکیبات آمونیوم (به مقدار 0/1 تا یک گرم در لیترآب) به مدت 10 تا 15 دقیقه و یا ترکیبات ید دار (به مقدار 200 میلی ‌گرم در لیتر آب) به مدت 10 ثانیه استفاده کنید.

- باید توجه داشت که مواد ضد عفونى کننده که نام آنها در بالا ذکر شد، براى ماهى‌ ها خطرناک هستند، لذا باید حتما ظرف را بعد از ضدعفونی کردن به دقت بشویید.

- هر ماهی قرمز برای ماندگاری طولانی، حداقل به یک لیتر آب نیاز دارد که ترجیحا می‌ بایست روزانه تعویض شود.

- توجه داشته باشید هنگام عوض کردن آب ماهی، آب خیلی سرد یا گرم نباشد، زیرا تغییر ناگهانی دمای آب ظرف، باعث ایجاد استرس در ماهی می ‌‌شود. آب مناسب برای نگهداری ماهی آب ولرم است.

- چون آب لوله کشی شهری دارای کلر است و ماهی قرمز در مقابل افزودنی‌ های شیمیایی مانند کلر بسیار حساس

تنگ ماهی

 است، این آب را قبل از استفاده برای نگهداری ماهی، باید کلرزدایى کنید. برای این کار باید آب را قبل از استفاده، حداقل به مدت 48 ساعت در ظرفی دهان گشاد نگه دارید تا ضمن حفظ تعادل گازها در آب، کلر موجود در آن خارج گردد.

- از ریختن نمک یا انداختن حبه قند در داخل آب ماهی خودداری کنید.

- از انداختن سکه و دیگر فلزات در آب خودداری کنید.

- ریشه های بامبو، صدف‌های ریز و گوش‌ ماهی منابع خوبی برای تامین مواد معدنی آب ماهی محسوب می ‌‌شوند.

- از ریختن سنگ ریزه به داخل ظرف ماهی خودداری کنید، زیرا علاوه بر این که می ‌توانند سبب آلودگی ظرف شوند، لبه های تیز آن نیز می ‌تواند موجب آسیب رساندن به ماهی و ایجاد عفونت‌ های ثانویه در آن شود.

دکتر حسین جعفری - همشهری